Buscador
CALENDARIO
NEWSLETTER
Las noticias en tu e-mail
- Artículos y Novedades
- Promociones y Ofertas
- Puedes darte de baja cuando quieras
E-mail:  
Categoría: Ocio - Jugar y cantar- Juegos tradicionales
Print

El Sambori


L'AtzúbiaEl Sambori.

 

El Sambori consta de diverses circuits amb caselles numerades que es traçen amb guix al sòl i que hi ha que completar a la pota coixa, excepte quan la casella es doble que se recolzen els dos peus. Es llança una pedra a la primera casella i es bota per damunt d'esta. Es recorren totes las caselles i al tornar hi ha que aturar-se a la casella anterior a on està la pedra i ajupirse per a recollirla, saltant després per damunt de la casella retornant a la eixida. Quan errem el tir a la casella que pertoca pasarem el torn.

 

Descripció 

Es llança la pedra dins la casella 1, sense tocar els bords. Es bota a la casella 2 sota un peu i en la mateixa posició es recorre casella per casella fins arribar al cel. Al cel es descansa (es recolzen els peus) i es fa el recorregut invers. Al arribar a la casella 2, sempre sota un sol  peu,  s'agafa  la  pedra  de  la  casella  1  i  es  bota  finalitzant  eixa  ronda.  Les  rondes segueixen igual llançant la pedra en la casella 2 i aixi sucesivament. En l'última ronda la pedra es llança al cel. Si es comet qualsevol falta, el

torn passa al jugador seguent.

 

Materials

Guix i una pedra.

 

Instalació

Qualsevol superfície planìcia.

 

NORMATIVA SAMBORI:

1.- PARTICIPANTS: 3 o 4 persones en cada dibuix per tal de no fer ho avorrit

 

2.- CAMPS: Cadascun dels camps serà de vuit números, amb la següent mesura: 50 x 70 cm.

 

3.- REGLES: Un jugador no podrà tenir els dos peus en cap casella simple, es a dir els nº 1, 2, 3 i 6. En cas de que es produeixca aquesta circumstancia es comptarà el número anterior.

                                                                                                     

En el cas de que el peu o la tella toquen ratlla, es comptarà el número anterior a la falta.

 

La tella serà la dels Tradijocs.

 

Quan falla un jugador/a en la seva tirada o bot, passa a la fila un altra vegada, i a en la següent vegada, quan li toca el torn, inici on s’havia quedat.